До кінця року Tesla запустить в Китаї дослідницький центр для розробки електромобіля за $25000

Компанія Tesla вже постачає електромобілями китайської збірки споживачів в Європі, поки в Німеччині не почне працювати нове підприємство, яке покриває потреби місцевого ринку. У Шанхаї також повинен з’явитися дослідницький центр, який власними силами розробить нову модель електромобіля, пропоновану і за межами Китаю.

Як зазначає Electrek, в своєму недавньому інтерв’ю глава китайського підрозділу Tesla Том Чжу (Tom Zhu), будівництво дослідницького центру вже ведеться, і це буде перший центр такого типу за межами США. Від інженерних розробок до дизайну і ходових випробувань — в Китаї Tesla зможе здійснювати повний цикл робіт зі створення нових моделей. Дослідницький центр почне працювати до кінця поточного року, до його складу увійдуть понад 20 різних лабораторій.

В майбутньому силами китайських фахівців буде розроблена нова модель електромобіля, як зазначає представник компанії. Вона буде проводитися в Китаї і пропонуватися по всьому світу. У вересні минулого року Ілон Маск (Elon Musk) пообіцяв, що Tesla протягом трьох років налагодить випуск електромобіля вартістю $25000. Не можна виключати, що нова модель буде розроблена і встане на конвеєр саме в Китаї. Tesla вже подала заявку до регулюючих органів Китаю, згідно з якою випуск нової моделі буде освоєний в Шанхаї вже в 2022 році. Ілон Маск деякий час назад заявив, що для ринку Європи компанія могла б випустити невеликий електричний хетчбек.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело electrek.co