Україну накрили потужні снігопади – краще утриматись від поїздок на авто

Як повідомляють синоптики та “Укравтодор”, через снігопад в декількох областях планують вводити обмеження на рух вантажівок та автобусів. Потужний Балканський циклон накриє практично усю правобережну частину України. Складні погодні умови на правобережній частині країни значно ускладнять рух по дорогах: сніг, хуртовини, значне зниження температури повітря, пориви вітру, ожеледицю на дорогах.

Дорожня спецтехніка працюватиме над забезпеченням безперебійного руху транспорту по трасах державного значення, але в містах та місцевих дорогах очікуються значні ускладнення. В дорожньому відомстві поінформували, що “Укравтодор” разом з Національною поліцією будуть працювати для недопущення скупчення великовантажних транспортних засобів та безперешкодної роботи спецтехніки в областях, де вируватиме негода.

Вже відомо, що введені тимчасові обмеження в русі вантажного транспорту та пасажирських автобусів в 7 областях: у Львівській, Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Тернопільській, Хмельницькій та Вінницькій областях.

Крім того, повідомляється, що в Києві обмежили в’їзд великогабаритного транспорту через погіршення погодних умов. Обмеження будуть діяти орієнтовно 8-9 лютого.

У КМДА зазначають, що в столиці очікується снігопад (приріст снігу 15-20 см), ожеледиця та хуртовини.

“Обмеження в’їзду вантажівок дозволить знизити рівень заторів і полегшить роботу снігоприбиральної техніки”, – йдеться в повідомленні Київської Міської Державної Адміністрації.

Водіїв закликають не користуватися особистими авто під час снігопаду та, по можливості, віддавати перевагу громадському транспорту. Крім того, їх просять не паркувати автомобілі на узбіччях доріг і в заборонених для цього місцях. Як попереджають в КМДА, авто що заважають розчищати дороги від снігу, будуть евакуйовані на штрафмайданчики.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело glavred.info