Tesla запускає у Європі дешевшу версію Model Y

Компанія Tesla запустила в Європі продаж дешевої комплектації Standard Range. Вона стане найвигіднішою пропозицією у модельному ряду виробника.

Model Y Standart Range задньопривідна та має запас ходу близько 455 км за методикою WLTP. Дорожчий Long Range, наприклад, може подолати близько 533 кілометрів. Розгін до першої сотні складає 6,9 секунд. Максимальна швидкість – 217 км/год.

Але головною перевагою моделі стала вартість. Так, у Нідерландах Standart Range можна замовити за 50 тисяч євро, тобто на 16 тисяч дешевше, ніж Long Range.

Доходить до того, що в деяких європейських країнах нова версія Model Y коштує дешевше ніж базова Model 3. Але купити відразу її, зрозуміло, не вийде. Перші Model Y Standart Range з’являться не раніше грудня цього року. Більше того, це буде обмежена пропозиція, і після лютого 2023 купити цю комплектацію не вийде.

Автовиробник не уточнює, який завод планує випускати Model Y Standard Range для Європи, але наші колеги припускають, що ним стане Tesla Gigafactory Berlin, де збірка Tesla Model Y ведеться з початку цього року. На даний момент більшість Tesla до Європи поставляється з китайського підприємства Gigafactory Shanghai.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!