Тепер не лише Tesla можуть заряджатися на станціях Supercharger

На ЕЗС американської компанії дозволили поповнювати енергією електрокари інших брендів.

Компанія Tesla у листопаді минулого року оголосила про старт програми Non-Tesla Supercharger Pilot, яка дозволяє електромобілям інших брендів використати зарядні станції Supercharger. І поступово американці розповсюджують цю програму на інші країни.

Першою державою, де скористатися Tesla Supercharger змогли власники електромобілів інших брендів, стали Нідерланди. Але, схоже, тепер така можливість з’явилася і у жителів Норвегії.

Офіційних оголошень від Tesla на цей рахунок поки що не надходило. Однак, як зазначають західні колеги, у розпорядженні яких опинилися унікальні фотографії, на станції Supercharger в муніципалітеті Ейдсволл, на північ від Осло, було помічено кросовер Audi e-Tron.

https://twitter.com/AdamBerg4680/status/1487141308963639298

Щоб скористатися Tesla Supercharger, достатньо мати роз’єм CCS2. Такі є, наприклад, у BYD Tang, Polestar 2 і навіть Nissan e-NV200. Відзначимо, що бюджетні Tesla Model 3/Y оснащені цим роз’ємом з початку активних поставок у Старий Світ, а більш преміальним Model S/X, призначеним для ринку Європи, тільки доведеться отримати CCS2.

Незабаром у Twitter почалося жваве обговорення нововведень від Tesla. Як повідомляють користувачі соціальної мережі, вони вже бачили на деяких зарядних станціях американської компанії електромобілі, які не мають жодного відношення до “Тесла”. Причому норвезькі Tesla Supercharger мають певну перевагу над тими, що встановлені в Нідерландах, за рахунок простішого та зручнішого планування.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело elbil24.no