BMW почала постачати серійні електромобілі i4

У 2013 році марка BMW зважилася на сміливий крок, випустивши компактний електромобіль i3, який пропонувався і в гібридній версії, але особливого успіху не мав. Тепер компанія готова вивести на ринок електромобіль i4, який найбільше відповідає духу марки. Постачання перших товарних екземплярів BMW i4 вже почалися, як стало відомо цього тижня.

Цій події, як пояснює Electrek, компанія BMW присвятила окрему церемонію у своїй штаб-квартирі. Перші покупці i4 були запрошені на цей захід, де отримали ключі від нових машин в урочистій обстановці. За словами одного з них, він зважився на покупку, навіть не маючи змоги здійснити пробну поїздку на новинці. Заряджати придбаний електромобіль він збирається за допомогою своєї системи сонячних панелей.

Характеристики BMW i4 вже обговорювалися раніше. Можна вибирати між заднім та повним приводом, у першому випадку потужність силової установки досягне 335 к.с., у другому – 544 к.с. При цьому найпотужніша версія здатна розганятися до 100 км/год за 3,9 секунди. Версія eDrive40 із заднім приводом готова проїхати 500 км без підзарядки, повнопривідна M50 – близько 400 км. Теоретично бортова мережа електромобіля здатна поповнювати заряд батареї від джерел потужністю до 205 кВт, але від звичайної побутової розетки запас ходу в 100 км буде поповнюватися понад вісім годин. Настінний зарядний пристрій потужністю 11 кВт скоротить цей час до півтори години, зарядна станція потужністю 50 кВт – до 21 хвилини. На станицях IONITY заряд акумулятора з 10 до 80% можна збільшити за 31 хвилину, за даними виробника.

У США вартість BMW i4 починатиметься з $56 395, у продаж на місцевому ринку електромобіль надійде наступного року.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело electrek.co