Tesla більше ніж вдвічі збільшила розмір депозиту за бронювання Model 3, Model S, Model X і Model Y

Було 100 доларів, а стало 250.

Під час заходу AI Day Tesla не тільки анонсувала людиноподібного робота Tesla Bot, але і повідомила про збільшення розміру депозиту за бронювання своїх автомобілів – Model 3, Model S, Model X і Model Y. Якщо раніше він становив 100 доларів, то зараз – 250 доларів. Депозит нового розміру застосовується як до нових замовлень, так і на авто, що знаходяться в доставці. Не стосується він Cybertruck – пікап відкладений до наступного року, і його як і раніше можна попередньо замовити за 100 доларів.

Останнім часом Tesla зіткнулася з великою кількістю проблем. У червні компанія скасувала Model S Plaid+ з запасом ходу 840 км, через дефіцит компонентів і брак «бісквітних» акумуляторів відкладений на наступний рік не тільки Cybertruck, але і тягач Semi. Продажі в Китаї впали, в США розпочато велике розслідування ДТП за участю автопілота Tesla, що охоплює 765000 автомобілів компанії.

Все це не кращим чином позначається на фінансовому становищі компанії: акції відкотилися з лютневого максимуму в 883 доларів до 673 доларів. Тільки за останню добу вартість цінного паперу Tesla знизилася на 2,25%. Можливо, збільшення суми депозиту дозволить компанії направити додаткові кошти на виробництво нинішніх авто і доведення до розуму моделей в розробці (крім Cybertruck в їх число входить Roadster 2).

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело ithome.com