Зображення нового прототипу електричної вантажівки Tesla Semi

Спочатку Tesla планувала запустити серійне виробництво магістрального електротягача Semi в 2019 році, але тепер воно буде розпочато не раніше поточного року. На нещодавній квартальної конференції Ілон Маск (Elon Musk) пояснив, що головним стримуючим фактором є нестача тягових акумуляторів. Це не заважає Tesla створювати нові прототипи Semi.

Новий прототип тягача був помічений очевидцями на дорозі поблизу каліфорнійського міста Сакраменто, як зазначає The Kilowatts. Вантажівка рухалася дорогою не самостійно, а на платформі іншої вантажівки, але це не означає, що такої можливості вона позбавлена технічно. Знавці стверджують, що за минулі з моменту формального анонсу три роки Tesla створила не менше двох прототипів Semi, а цей вже є третім за рахунком, і він має незначні відмінності в дизайні.

https://twitter.com/klwtts/status/1356400058476896258

На фото ззаду видно, що «оперення» задньої частини кабіни лише імітує жилий відсік тягача, насправді воно прикриває порожній простір, що починається за однорядною кабіною з обтічником на даху. У серійному варіанті, треба думати, кабіна буде більш просторою, щоб передбачити місце для відпочинку і сну водія. З іншого боку, навіть в самому «далекобійному» варіанті Semi зможе проїжджати на одному заряді не більше 1000 км, а таку відстань професійний водій здатний покривати за одну зміну. Гострої потреби ночувати в кабіні при цьому не виникне, якщо маршрут буде пролягати по місцевості з розвиненою інфраструктурою.

Швидше за все, Tesla налагодить серійне виробництво тягачів Semi тільки після того, як почне отримувати тягові акумулятори з осередками нового типорозміру 4680. Збірку вантажівок планується почати на споруджуваному підприємстві в штаті Техас, але дрібними серіями Semi може випускатися і на підприємстві в Неваді. Тим більше, що тут же налагоджується і випуск акумуляторних осередків типу 4680.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело electrek.co