«Китайський Urus» виявився вдвічі слабшим за італійський оригінал

На початку квітня китайська компанія Chery представила цікавий кросовер під суббрендом Jetour. Машина була розроблена спільно з IT-гігантом Huawei і по праву може вважатися одним з найстильніших позашляховиків з Піднебесної.

Але якщо зовнішність Jetour Dasheng вже давно не секрет, то про застосовувані двигуни інформації фактично не було. Тепер компанія розкрила деякі технічні характеристики позашляховика. По-перше, стали відомі його габарити: 4 590 мм завдовжки, 1 900 мм завширшки і 1 685 мм заввишки. Колісна база – 2720 мм.

А по-друге, силові установки. Усього їх три: молодшою ​​виступає турбована бензинова “четвірка” 1,5, яка може працювати як з 6-ступеневою “механікою”, так і з 6-ступеневим “роботом”. У середній комплектації доступна зв’язка турбованого 1,6-літрового ДВЗ та 7-ступеневого «робота». Топовою виступає гібридна установка Kunpeng.

Саме на ній ми і зупинимося докладніше. Вона складається з 1,5-літрового турбодвигуна та двох електромоторів, які працюють разом з унікальною триступеневою трансмісією Chery Kunpeng DHT. Сумарна потужність досягає 326 кінських сил, а момент, що крутить, 565 Нм. При комбінованій роботі ДВЗ та електромоторів витрата палива становить лише 1 літр на 100 кілометрів. При цьому Dasheng здатний проїхати на електротязі близько 100 км завдяки батареї ємністю 19,27 кВтг.

До речі, таку саму силову установку отримав Chery Tiggo 8 Pro Kunpeng e+ , що недавно дебютував. Цей кросовер серйозно відрізняється від Tiggo 8 та Tiggo 8 Pro не тільки гібридним рушієм, але й екстер’єром з X-подібним передком.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело autohome.com.cn