Стильний електричний родстер Polestar O2 вийде у 2026 році під назвою Polestar 6

Марка Polestar, що входить до групи Volvo Car, підтвердила намір запустити у виробництво родстер у стилі концепту O2, показаний у березні в Лос-Аджелесі. Серійна модель, яку назвуть Polestar 6, має стати на конвеєр лише у 2026 році, але заявки на неї приймаються вже зараз.

Раніше цього літа бос Polestar Томас Інгенлат вже повідомляв журналістам про бажання зробити товарну версію O2, але із застереженням, що фірма поки що не має чіткого уявлення про те, як реалізувати цей проект. Тепер топ-менеджер уточнив, що остаточне рішення було ухвалено через дуже теплий прийом, який надали шоу-кару ЗМІ та потенційні покупці.

Як ми й припускали, технічно кабріолет із посадковою схемою 2+2 буде заснований на седані Polestar 5 , який вийде 2024-го. У чотиридверки запозичили не тільки легке алюмінієве шасі, а й двомоторну установку на 884 к.с. та 900 Нм, яка дозволить спорткару з жорстким складним дахом розганятися до 100 км/год за 3,2 секунди та розвивати максимальні 250 км/год. Електрична архітектура буде 800-вольта, тобто можна розраховувати на підтримку особливо швидкої зарядки.

Компанія також планує випустити обмежену 500 екземплярами серію кабріолетів Polestar 6 LA Concept edition.

Такі машини отримають блакитне забарвлення кузова, шкіряний салон та унікальні 21-дюймові колісні диски – як у оригінального Polestar O2.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело polestar.com