Volkswagen та JAC виводять на ринок електромобіль за 6 тисяч доларів (фото)

Підприємство JAC Volkswagen розпочало в Китаї приймати замовлення на електричний хетчбек Sol E10X. Ціни усіх комплектацій лежать в діапазоні 39 900-78 900 юанів, тобто 6-12 тисяч доларів США.

Залежно від комплектації, електромотор моделі генерує 30 кВт (41 к.с., 95 Н•м) або 45 кВт (61 к.с., 150 Н•м). Максимальна швидкість обмежена на познаці в 102 км/год. Привід виключно передній. На вибір запропоновано три літієво-залізофосфатні батареї: ємність 15 кВт•ч забезпечує запас ходу в 150 км (NEDC), 19,7 кВт•год – 200 км, 30,2 кВт • год – трохи більше трьох сотень кілометрів.

Єдиний зарядний роз’єм вмонтували на лівому передньому крилі. Об’єм багажника не вказано, що традиційно для «китайців». Кузовна палітра включає 7 кольорів. Усі варіанти можуть поєднуватися з чорним дахом.

За замовчуванням в електрокар встановлюють одну подушку безпеки – лише для водія. Є система ABS і кріплення Isofix. Також ззаду є датчик парковки та електричні склопідйомники.

Салон може бути 4- або 5-місним. Кондиціонер йде «в базі». Діагональ приладової панелі становить 6,2 дюйма, на головному екрані – 7 або 10,25. На консолі розміщені кнопка запуску, електронне гальмо стоянки і підстаканники.

Дорожчі комплектації мають безключовий доступ та запуск (в тому числі дистанційний), круїз-контроль з обмежувачем швидкості, медіасистему з голосовим, бездротову зарядку для смартфонів, два USB-порти.

«У базі» Sol E10X коштує трохи більше 6 тисяч доларів. Таким чином, це один з найдешевших електрокарів у світі.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!