Фахівці розповіли, як зношені шини можуть стати причиною поломки автомобіля

Зношені шини можуть вказувати на серйозні проблеми в машині

Зношування автомобільних шин може свідчити про різні проблеми транспортного засобу, починаючи від підвіски і закінчуючи гальмівною системою. Про це розповів фахівець ресурсу ampercar.com.

«Так, наприклад, знос по краях протектора може вказувати на неправильне регулювання сход-розвалу, низький тиск в шинах, проблеми з підвіскою або кермовим управлінням, а також на часту експлуатацію автомобіля з перевантаженням. Знос по центру частіше говорить про експлуатацію автомобіля з підвищеним тиском у шинах», – перерахував експерт.

Ступінчасте зношування найчастіше виникає при порушеному балансуванні або несправних амортизаторах, підкреслює експерт. Передчасне зношування шин вкаже на проблеми з підвіскою, амортизаторами, рульовим керуванням, гальмівною системою або на неправильне встановлення коліс. Особливо це стосується автомобілів, за керування яких допускається високий швидкісний режим, пояснив експерт.

У ситуації з пошкодженням або відшаровуванням протектора шин причиною можуть бути перевантаження, недостатній тиск у покришках або агресивний стиль водіння, попереджає фахівець.

«Загалом важливо розуміти, що зношування шин не є стовідсотковим індикатором несправності автомобіля, але є першим дзвінком, що варто провести діагностику», – констатує експерт.

Щоб визначити точну причину зношування шин та виявити можливі несправності в автомобілі, потрібно звернутися за допомогою до фахівців сервісу для проведення діагностики, резюмував експерт.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!