В Україні водія позбавили “прав“ на 56 років: що він порушив

У Рівненській області водій за постійні порушення правил дорожнього руху, зокрема за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, втратив право керувати транспортними засобами на вражаючі 56 років, 6 місяців та 14 днів. Відповідне рішення ухвалив Гощанський районний суд у справі №557/662/24, повідомляє today.ua.

У квітні 2024 року на Рівненщині поліцейські зупинили автомобіль Ford Escort, водій якого проявляв ознаки алкогольного сп’яніння. Коли правоохоронці запропонували йому пройти медичний огляд, він відмовився. Така поведінка була зафіксована нагрудними відеокамерами поліцейських.

При перевірці з’ясувалося, що цей водій вже позбавлений права керування транспортними засобами. Він неодноразово притягувався до відповідальності за ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Але і це ще не все. Він також частково не відбув стягнення у вигляді позбавлення прав. Суд п’ять разів штрафував його на 51 тисячу гривень і п’ять разів позбавляв прав на 10 років.

Гощанський районний суд, розглядаючи справу № 557/662/24, дійшов висновку, що водій має схильність до порушення правил дорожнього руху і штрафи на нього не діють. Враховуючи його поведінку, суд ухвалив рішення про адміністративний арешт на 15 діб і позбавлення права керування транспортними засобами на 56 років, 6 місяців та 14 днів. Також суд додав невідбуті покарання до нового рішення.

Національна поліція України підтримує введення суворішої відповідальності для водіїв, які систематично порушують правила дорожнього руху. За словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції України Олексія Білошицького, деякі водії можуть за рік порушити ПДР до 30 разів. Це свідчить про те, що чинна система відповідальності не працює належним чином, тому потрібні більш суворі заходи для таких порушників.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!