Спецверсію класичного Land Rover Defender розпродали за 72 години

Покупців експедиційних Defender не збентежила ні ціна, ні ненажерливий V8.

Фірмі Land Rover треба було всього три дні, щоб розпродати спецверсію класичного Defender, присвячену Camel Trophy. Тираж з 25 позашляховиків унікальний: автомобілі оснащуються бензиновим 5,0-літровим V8 і зібрані підрозділом Classic, хоча серійне складання Defender першого покоління припинилася в наприкінці 2015-го.

В основі експедиційного Land Rover Defender Works V8 Trophy всюдиходи серій 90 і 110 зразка 2012 року. Під капотом – 405-сильний (515 Нм) атмосферний бензиновий V8 об’ємом 5,0 літра; агрегат поєднується з 8-швидкісним «автоматом» ZF, є двоступенева роздавальна коробка і посилені диференціали.

Відмінні риси спецверсії — блідо-жовтий колір кузова Eastnor Yellow, решітка радіатора в стилі ретро, 16-дюймові «штампування» і декор. У салоні ексклюзивний годинник Elliot Brown, особливі крісла Recaro, обшиті чорною шкірою з жовтою прострочкою, а також медіасистеми Classic Infotainment System з вбудованим навігатором і підтримкою гаджетів.

Мінімальна ціна Land Rover Defender серії Trophy – 195 тисяч фунтів стерлінгів, і за ці гроші власники отримають не тільки автомобіль, але і запрошення на триденний оффроуд-тур в Великобританії в кінці 2021 року.

Хоча лімітований позашляховик коштує майже уп’ятеро дорожче базового Defender другого покоління, колекціонерів ціна не збентежило: весь тираж з 25 машин розібрали за 72 години.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело autocar.co.uk