Ford повністю відмовиться від ДВЗ в Європі до 2030 року

Перший електрокар Ford німецької збірки вийде на ринок в 2023 році.

Концерн Ford представив масштабний план електрифікації свого модельного ряду в Європі. Так, вже до середини 2026 року, кожна легкова модель концерну матиме варіант з електричним або гібридним приводом. А до 2030 року продажі легкових бензинових і дизельних машин, включаючи гібриди, припиняться повністю.

У сегменті комерційних автомобілів вже до 2024 року кожну модель можна буде купити або з чисто електричним приводом, або гібридною силовою установкою. Однак тут у компанії поки не вирішили, коли повністю відмовляться від ДВЗ: за розрахунками Ford до 2030 року ще третина фургонів буде продаватися з двигунами внутрішнього згоряння.

В рамках реалізації програми Ford завод в німецькому Кельні буде повністю переоснащено під випуск електромобілів, на що буде витрачено мільярд доларів. Уже в 2023 році там почнеться випуск першого європейського електрокара.

З чуток, мова йде про хетчбек на базі Volkswagen ID.3. На свіжій обкладинці британського видання Auto Express навіть з’явилося ексклюзивне зображення цієї машини, але мова швидше за все йде не більше ніж про фантазії редакційного художника.

Як ми вже писали, всього в найближчі роки Ford витратить на перехід до виробництва електромобілів 22 мільярди доларів по всьому світу. 2030 рік у Європі обраний, судячи з усього, тому, що на цю дату запланована заборона на продаж бензинових і дизельних машин у Великобританії, яка традиційно є найважливішим європейським ринком для Ford.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!