Китайці почали збирати копію Chevrolet Corvette C1

Почалося виробництво моделі SS Dolphin з дуже знайомим дизайном.

Китайський стартап Songsan Motors спільно з концерном BYD приступив до виробництва моделі SS Dolphin, яка копіює Chevrolet Corvette C1 зразка 1958 року. Однак в Chevrolet виявилися не проти такого запозичення: американці заявили, що раз китайці не використовують будь-які товарні знаки або логотипи, що належать GM, то все в порядку.

SS Dolphin дебютував восени 2020 року на автосалоні в Пекіні і відразу привернув увагу закордонної преси. Модель, побудована на шасі власної розробки Songsan, з каркасно-панельним кузовом і гібридною силовою установкою, зовні настільки явно копіює Corvette кінця 50-х років минулого століття, що, здавалося б, у Chevrolet повинні були виникнути питання до китайського стартапу. Всупереч очікуванням, обійшлося без скандалу: американська сторона заявила, що SS Dolphin і Corvette C1 «не ідентичні».

Пропорції SS Dolphin трохи спотворені, що вимагають сучасні норми безпеки: передній просвіт здається занадто довгим, а боковини — надлишково масивними. Автомобіль комплектується 1,5-літровим турбодвигуном і електромотором, які забезпечують йому розгін з місця до «сотні» за 4,5 секунди. На одному заряді батареї ємністю 16 кіловат-годин гібрид може проїхати до 100 кілометрів. Попередня вартість SS Dolphin складає 590 тисяч юанів.

Songsan Motors буде випускати новинку невеликими партіями, причому модель буде доступна як з жорстким верхом, так і зі складним дахом. Перший серійний екземпляр, фотографія якого з’явилася в китайських ЗМІ, зійшов з конвеєра 6 лютого.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело finance.sina.com.cn