Tesla отримає 3,5 млрд доларів для виробництва акумуляторів

Як повідомляє Bloomberg, 42 компанії з десятків різних країн Європи виділять 3,5 мільярда доларів державної допомоги Ілону Маску на чолі з Європейською комісією. Цей план, названий “European Battery Innovation”», згадується комісією як “Проєкт загальних європейських інтересів”.

Його мета – поліпшити ланцюжок створення акумуляторів шляхом додаткової підтримки відповідних досліджень та інновацій. Tesla працює над запуском спеціального заводу з виробництва акумуляторів для власної розробки та впровадження нового типу батарей 4680. Проєкт буде працювати разом з його майбутньої Gigafactory Berlin в Німеччині.

Європейська комісія заявляє, що її фінансова підтримка може стимулювати триразове зростання інвестицій в акумуляторні батареї. Якщо це станеться, загальний обсяг інвестицій в сегмент може досягти майже 15 мільярдів доларів. Європа сподівається якомога більше розірвати зв’язки з закордонними виробниками акумуляторів, зокрема, КНР. Щоб досягти своїх амбітних цілей щодо екологічності до 2050 року, їй необхідно значно збільшити внутрішній ринок акумуляторних батарей. Допомога в розмірі 3,5 мільярда доларів – важливий крок до досягнення поставленої мети.

Зазначається, що нова акумуляторна батарея буде використовуватися в чотирьох різних галузях, визначених Європейською комісією: акумуляторні елементи, акумуляторні системи, сировину й сучасні матеріали, а також перероблення. Комісія вже представила список всіх компаній, які отримають допомогу, але не вказала суми в доларах, виділені для кожної компанії.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело insideevs.com