Скільки потрібно проїхати для підзарядки акумулятора?

Однією з найбільших проблем в авто у зимний період експлуатації є акумулятор. Для повноцінної підзарядки акумулятора треба швидко проїхатися по дорозі. Тільки в цьому разі буде накопичено енергію, щоб автівка завелася наступного дня. Важливий нюанс – зарядити акумулятор на холостих ходах не вийде! Акумулятору потрібен постійний струм на клеми та рівень напруги мусить бути в межі 14 вольтів. Така підзарядка можлива за допомогою звичайного генератора чи спеціального підзарядного пристрою.

Необхідну кількість енергії можна отримати тільки при відповідному крутному моменті двигуна. Як тільки батарея буде заповнена, регулятор автоматично вимикає процес зарядки. Треба зазначити, що на генераторний вал повинно надходити набагато більше енергії, ніж це буває на холостому ходу. Для повноцінної зарядки акумулятора необхідно відправитися в інтенсивну поїздку. Узимку акумулятор повністю підзаряджається в поїздці тривалістю 1,5-2 години при швидкості руху 100 км/год.

В літній період буде достатньо в середньому 40-45 хвилин. Це пов’язано з дією кліматичної установки, яка “тягне” багато корисного ресурсу. Зазначимо, що на саму процедуру підзарядки, крім температури, впливає стан акумулятора, навантаження на генератор з боку інших приладів та стан проводки.

Нагадаємо, щоб придбати новий і якісний акумулятор для своєї машини, треба відмовитися заощадити на покупці продукту маловідомих фірм. З великою долею вірогідности, такі акумулятори не стануть нормально функціонувати, тому що при їх виробництві для економії компанії значно скорочують кількість свинцю. Іноді його навіть замінюють пластиком. Також експерти радять купляти максимально велику батареєю, яка тільки може вміститися під капотом.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело ampercar