Mahindra заручиться підтримкою Volkswagen у створенні електрокарів

Індійська корпорація Mahindra підписала угоду з Volkswagen, у рамках якої індійці зможуть використати німецькі компоненти у своїх електромобілях.

На електромобільному ринку Індії, що зароджується, вже є свій монополіст в особі Tata Motors, який є фактично єдиним місцевим виробником електрокарів. У цьому плані заклятий суперник в особі Mahindra знаходиться в аутсайдерах, але незабаром все може радикально змінитись.

Компанія вже кілька років працює над власними електромобільними платформами, проте їх проєктування затяглося. В рамках нової угоди Volkswagen готовий надати свою архітектуру MEB, яка і ляже в основу майбутніх електричних Mahindra. Власне, це відразу ж нівелює відставання від Tata .

Крім того, німці дозволили використовувати деякі компоненти (електромотори та батареї) в оригінальній електроплатформі Mahindra, що серйозно спростить та здешевить подальшу розробку. На жаль, зразкових дат, коли ми зможемо побачити перші «Махіндри» на німецькій MEB, не повідомляється.

До речі, Mahindra можна назвати одним із піонерів у галузі виробництва електромобілів в Індії. Ще в 2010 році компанія викупила стартап REVA, який випускав електричний компакт REVAi. У 2013 році представлена ​​його покращена версія під назвою Mahindra e2o, яка протрималася на конвеєрі до 2017 року. У 2016-му дебютувало п’ятидверне виконання Mahindra e2o Plus, яке випускалося до 2019 року. У ті роки компанія зіштовхнулася з багатьма проблемами, головною серед яких можна назвати майже повну відсутність зарядної інфраструктури в Індії.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело economictimes.indiatimes.com