Названа ціна на електромобілі XPeng P5 в чотирьох країнах Європи

Минулого літа компанія XPeng почала продавати електромобіль P5 в Китаї, на місцевому ринку він успішно суперничав з Tesla Model 3 за рахунок різниці в ціні близько $14 000. Виведення новинки на ринки Європи вимагало більше часу, прийом замовлень у чотирьох країнах регіону розпочався минулого місяця, а в цьому було названо ціни для початкових версій електричного седана XPeng P5.

Офіційний прес-реліз повідомив, що від четверга можливість внести депозит для замовлення XPeng P5 з’явилася у жителів Швеції, Данії і Нідерландів, а громадянам Норвегії така можливість відкриється до кінця весни. Втім, вартість початкової версії XPeng P5 відома для всіх чотирьох ринків. Вона номінована у євро лише для Нідерландів (€48 000), інші країни використовують національні валюти. Жителям Данії доведеться віддати за седан не менше 390 тисяч крон, Норвегії – не менше 380 тисяч крон, Швеції – не менше 550 тисяч крон. У всіх трьох випадках йдеться про валюту конкретної країни, хоча вихідне найменування загальне.

Передньопривідний седан XPeng P5 пропонує запас ходу 465 км в умовному циклі WLTP з можливістю заряджання за стандартом CCS2. Комплекс активних помічників водію XPILOT 2.5 використовує п’ять радарів міліметрового діапазону, 12 ультразвукових датчиків та 13 камер різного призначення. Крім функцій активного круїз-контролю та утримання в смузі, є можливість автоматичної перебудови та паркування без водія всередині салону. Внутрішня камера в салоні слідкує за станом водія, а керувати багатьма функціями можна за допомогою фірмового голосового помічника. Жителям країн із холодним кліматом сподобається наявність підігріву сидінь як переднього, так і заднього ряду.

Згідно з модою останніх років, електромобіль оснащується стандартною розеткою для живлення зовнішніх споживачів із робочою напругою 230 В та сукупною потужністю до 3,3 кВт. Це дозволяє підключати до бортової мережі різні побутові прилади та електроінструмент. Бажаючі можуть влаштувати пробну поїздку в одному з трьох європейських салонів XPeng, розташованих у Копенгагені, Гаазі та Стокгольмі.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело electrek.co