Розсекречений дизайн нового спорткара Nissan в ретро-стилі

Серійний спорткар в ретро-стилі, який отримає назву 400Z, представлять до кінця нинішнього року.

У мережу витекли патентні зображення нового спорткара Nissan. За даними, CarExpert мова йде про серійну версію моделі Z. Дизайн новинки виконаний у ретро-стилі і практично повністю повторює концепт Z Proto, який був представлений у вересні минулого року. Дебют автомобіля очікується в кінці 2021 року. У модельній лінійці бренду спорткар замінить машину 370Z, представлену на ринку з 2009 року.

Дводверка отримає квадратну решітку радіатора яка була характерна для ранніх моделей Z. Своєю чергою рельєфний капот і світлодіодні фари виконані в стилі спортивного автомобіля 240Z 70-х років. Ліхтарі спорткар успадкує від моделі 300ZX 90-х років.

Очікується, що в продаж новинка надійде під назвою 400Z. Всі технічні характеристики автомобіля поки тримаються в секреті. За даними Motor1, спорткар оснастять бензиновим мотором потужністю близько 400 кінських сил. Двигун буде працювати в парі з дев’ятиступеневою автоматичною коробкою передач, однак за бажання автомобіль можна буде замовити з шестидіапазонною механічною трансмісією. Не виключено, що згодом у моделі з’явиться «заряджена» версія від Nismo з мотором потужністю 500 кінських сил.

Що стосується прототипу, то його укомплектували бензиновим мотором V6 з двома турбінами. Зараз такий двигун встановлюють, наприклад, на Infiniti Q50 і Q6, де він розвиває 406 к. с. і 474 Нм крутного моменту. Також новинка отримала шестиступеневу механічну коробку передач. Альтернативою цій трансмісії став 9-діапазонний «автомат».

Nissan 370Z оснащений 3,7-літровим бензиновим двигуном V6 з віддачею 328 кінських сил. На модифікації з шестиступеневою механічною коробкою використано спеціальне гоночне зчеплення від компанії Exedy. Також клієнтам пропонується семідіапазонна автоматична трансмісія.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело carexpert.com.au