Tesla збудує другий завод електромобілів у Китаї: вже підшукують місце

Компанія Tesla за деякими даними вивчає можливість будівництва ще одного підприємства на території Китаю. Перше китайське підприємство Tesla унікальне не тільки тим, що було побудоване в рекордні терміни і стало найбільшим експортером електромобілів даної марки, але й структурою власності — всупереч правилам, китайська влада не стала нав’язувати американській компанії партнерів з-поміж місцевих компаній.

Прогрес Tesla у розвитку наявного китайського підприємства багато в чому зумовлений тим, що воно розташоване у зоні вільної торгівлі Шанхая. Для американського виробника електромобілів важливим є фактор мінімізації бюрократичних бар’єрів, про що можна судити хоча б з історії будівництва підприємства на околицях Берліна, яке мало розпочати випуск продукції ще минулого літа, але натомість досі очікує остаточних погоджень із місцевими чиновниками.

Як пояснює Car News China з посиланням на отримані владою провінції Ляонін на північному сході Китаю документи, компанія Tesla розглядає цю місцевість як один із ймовірних майданчиків для будівництва другого підприємства зі збирання електромобілів на території Китаю. Якщо бути точнішим, підприємство може бути побудоване в Шеньяні, що є адміністративним центром провінції.

За даними джерела, за право розмістити друге підприємство Tesla у Китаї з цим містом змагаються ще не менше семи населених пунктів у різних провінціях Китаю. Місцевий ринок дуже важливий для Tesla, зараз підприємство в Шанхаї є найбільшим за кількістю електромобілів і головним експортним майданчиком, тому поява другого підприємства в Китаї залишається лише питанням часу. Ілон Маск (Elon Musk) на останньому квартальному заході заявив, що з вибором нових місць для будівництва підприємств компанія має намір визначитись до кінця поточного року.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело electrek.co