“Заряджений” електрокар Enyaq RS став найдорожчою новою Skoda

Електричний кросовер Skoda Enyaq Coupe iV RS став найдорожчою моделлю чеської марки. У Великобританії ціни на нього починаються з 51885 фунтів стерлінгів. Якщо порівнювати з іншими “Шкодами”, то топовий Kodiaq RS коштує від 46 035 фунтів стерлінгів, а гібридний універсал Superb Laurin & Klement – від 39 570 фунтів стерлінгів.

Купеподібний Enyaq Coupe iV не тільки дорого коштує, а й першим з електрокарів Skoda може похвалитися шильдиком RS. У кросовера два електромотори з комбінованою віддачею 306 кінських сил і батарея ємністю 82 кіловат-години, що забезпечують розгін до сотні за 6,5 секунди. Enyaq Coupe iV RS “в базі” оснащений 20-дюймовими колесами та заниженою спортивною підвіскою, а електронний обмежувач швидкості в ньому зрушений зі 160 до 180 кілометрів на годину.

Kodiaq RS помітно дешевше за електричний кросовер, але програє за потужністю. Бензиновий турбомотор 2.0 TSI на кросовері видає 245 кінських сил і 340 Нм моменту, що крутить, але розганяє його до ста кілометрів на годину всього на одну десяту секунди повільніше Enyaq Coupe iV RS. Kodiaq RS штатно йде з 20-дюймовими колесами Sagitarius, матричними фарами та спортивними сидіннями з оббивкою з мікрофібри.

Enyaq Coupe iV продаватиметься у чотирьох виконаннях. Версія з індексом 60 отримає одномоторну установку потужністю 179 сил, батарею ємністю 62 кіловат-години та задній привід. Модифікації 80 iV покладено 204-сильний електромотор у парі з батареєю на 82 кіловат-години, і саме такий позашляховик найдалекобійніший — 545 кілометрів. Повнопривідних «Еньяків» два: Enyaq Coupe iV 80x (265 к.с.) та Enyaq Coupe iV vRS.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело electrek.co