Компанію Mercedes-Benz запідозрили у спотворенні результатів випробувань дизельних двигунів

Експерт з автомобільного програмного забезпечення Фелікс Домке, найнятий американською юридичною компанією Milberg, звинуватив німецького автовиробника Mercedes-Benz у використанні восьми пристроїв, які сприяють суттєвому заниженню реальних показників обсягу викидів оксидів азоту в дизельних двигунах, що відповідають екологічному стандарту Euro 6. Раніше про використання Мерседесом цих пристроїв нібито нічого не було відомо.

Як повідомляє видання Deutsche Umwelthilfe, експерт стверджує, що німецький автовиробник використовує вісім деяких пристроїв Mercedes-Benz E-Class з дизельним двигуном, які занижують реальний обсяг шкідливих викидів при сертифікаційних вимірах. Шість із них підключені до каталітичного нейтралізатора автомобіля, а ще два належать до системи рециркуляції вихлопних газів. Застосування цих пристроїв експерт вважає незаконним, оскільки вони можуть бути використані для спотворення результатів лабораторних випробувань на утримання шкідливих викидів. Домке стверджує, що насправді вміст оксидів азоту у вихлопі на 500 відсотків перевищує допустиму межу в умовах реальної експлуатації.

Експерт зазначив, що один із пристроїв, зокрема, «значно знижує кількість AdBlue, що впорскується, який необхідний для нейтралізації оксидів азоту в каталітичному нейтралізаторі». Федеральне управління автомобільного транспорту Німеччини при цьому заявило, що їм відомо про наявність даних пристроїв, і вони не вважають їх незаконними. Mercedes-Benz також заперечує спотворення результатів випробувань і стверджує, що йдеться про штатні компоненти дуже складної системи контролю викидів.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело duh.de