В компанії Renault підтвердили запуск дешевого електрокросовера

Модель стане частиною нової лінійки електромобілів разом з Renault 5 і MeganE.

Глава концерну Renault-Nissan-Mitsubishi Лука де Мео офіційно підтвердив давні чутки про відродження старого Renault 4, розповідає autocar.co.uk.

Оригінальний Renault 4 перебував у виробництві з 1961 по 1994 рік, ставши однією з найбільш легендарних моделей французької марки.

Під час онлайн-заходу фірми Electropop, глава альянсу розповів подробиці про майбутню новинку. В першу чергу варто відзначити, що нова ітерація «четвірки» отримає назву 4ever EV. Машина перетвориться в компактний електричний кросовер і буде побудована на платформі CMF-BEV, яка спеціально створена для компактних моделей.

Екстер’єр, як і в випадку з Renault 5, виконаний в стилістиці, яку в компанії називають «ретро-сучасною».

Renault 4ever EV стане першою з нової лінійки електромобілів, які отримають перспективні батареї, розроблені альянсом. Це дозволить суттєво знизити ціни на компактні електромобілі, поступово перетворюючи їх з дорогих іграшок в повсякденний транспортний засіб. За словами представників компанії, вартість машини може знизитися на 33 відсотки.

Лука де Мео також зазначив, що Renault має намір випустити близько 10 нових електромобілів до 2025 року. Три з них ми вже знаємо – це 4ever EV, 5 і MeganE. Вони вийдуть на ринок до 2024-го, і замінять на конвеєрі Zoe, чий життєвий цикл підійде до закономірного кінця.

До всього іншого, глава Renault Group розповів про плани концерну довести частку продажів чистих електромобілів до 90 відсотків від загального числа до 2030 року.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело autocar.co.uk