Компанія Toyota оголосила про прем’єру таємничої новинки

Toyota 17 березня представить нову модель, якою, швидше за все, стане електричний кросовер.

Компанія Toyota опублікувала перше тизерне зображення автомобіля під назвою X Prologue. Прем’єра концепту відбудеться 15 березня.

Вся інформація про машину тримається в секреті. На єдиному тизері новинки можна роздивитися С-видні ходові вогні, короткий капот і «закриті» грати радіатора.

За даними Carscoops, мова йде про прототип «зеленого» кросовера, який побудують на платформі e-TNGA – електричній версії нової модульної архітектури Toyota, яку беруть за основу більшості нових моделей японської марки. Це шасі передбачає безліч компоновок з переднім, заднім або повним приводом, а також варіанти з електромоторами і комплектами батарей різної потужності та ємності.

Розробка цього шасі велася спільно з Subaru. Як повідомляє Autocar, першою моделлю на новій платформі стане кросовер, за розмірами можна порівняти з RAV 4. Автомобіль буде конкурувати з Volkswagen ID.4, Nissan Ariya та іншими подібними машинами. Надалі лінійка електричних машин Toyota нового покоління поповниться маленьким кросовером, створеним спільно з Suzuki, великим позашляховиком, а також мінівеном і седаном.

До 2025 року Toyota має намір вивести на європейський ринок до 60 нових або оновлених моделей та їх модифікацій з електрифікованими агрегатами. Випуск машин налагодять на новому підприємстві в Японії, де будуть виробляти виключно автомобілі з електричними силовими установками.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело carscoops.com