1050 коней і запас ходу 714 км: Lucid представила свій найпотужніший електрокар

Американська компанія Lucid Motors вчора, 12 квітня, офіційно представила свій найпотужніший електричний седан на цей час – транспортний засіб отримав гучну назву Air Grand Touring Performance. За офіційною інформацією, новий автомобіль може похвалитися запасом ходу понад 700 кілометрів і справді швидким розгоном від нуля до ста — на це електрокару потрібно лише 2,6 секунди. Варто, звичайно, відзначити, що це далеко не рекордсмен на ринку, але для свого сегмента показник динаміки і справді чудовий.

Досягти настільки значних характеристик вдалося завдяки двом електричним моторам, які в сумі демонструють 1050 кінських сил. При цьому, дивно, автомобіль Air Grand Touring Performance не є найпотужнішим транспортним засобом компанії Lucid Motors. Річ у тому, що раніше у американського виробника була представлена ​​швидша модель під назвою Air Dream Edition (топова комплектація), у якої сумарна потужність силових установок складала 1126 кінських сил. Нинішній анонс є умовною заміною «Видання Мрії», хоча сумарна потужність у новинки нижча, а ціна вища на десять тисяч доларів (169 тисяч проти 179 тисяч доларів).

Звичайно, виробник не забув і про швидку зарядку – модель Air Grand Touring Performance достатньо протримати на “розетці” 21 хвилину, щоб забезпечити користувача запасом ходу в 483 кілометри. Для автомобільного ринку це дійсно велика швидкість, але, безумовно, не зовсім зрозуміло, як це вплине на деградацію акумулятора.

Lucid Air Grand Touring Performance планують відправити у продаж у США в червні поточного року, Канада отримає седан у серпні – про інші ринки виробник знову мовчить.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело lucidmotors.com