Нові гібридні суперкари: Ferrari представила 1030-сильні купе та спайдер Ferrari SF90 XX

У розробці новинок взяли участь інженери гоночного підрозділу компанії, проте вони є цивільними та призначені для доріг загального користування.

Італійський виробник спортивних машин представив кілька новинок, причому створених у рамках програми XX, яка раніше поширювалася лише на розробку гоночних автомобілів, не призначених для доріг загального користування. Однак нові купе і спайдер Ferrari SF90 XX отримали статус цивільних автомобілів, тому цілком можуть поповнити чийсь приватний автопарк.

Ferrari SF90 XX отримав низку аеродинамічних елементів, а також зміни в кузові, які дозволили збільшити притискну силу. Як розповіли в компанії, повітропроводи в капоті та активне велике заднє антикрило дозволяють забезпечувати притискну силу, що дорівнює 530 кг при швидкості 240 км/год. Для порівняння, у звичайного спорткара SF90 Stradale цей показник при тій же швидкості становив 390 кг.

Купе та спайдер SF90 XX відрізняється за рахунок оформлення корми: місце чотирьох ліхтарів (по два з кожного боку) зайняла горизонтально витягнута тонка смуга, що проходить через усю ширину. Ще моделі змінили форму передніх та бічних повітрозабірників, переднього спліттера, а над колісними арками тепер є прорізи, які потрібні для відведення повітря. У списку особливостей версії з відкритим верхом числиться алюмінієва панель даху, що збереглася; при швидкості трохи більше 45 км/год на складання верху йде 14 секунд.

Зміни можна побачити і в салоні: Ferrari SF90 XX отримав новий вуглепластиковий декор, легші крісла та інше оздоблення. Розробники зуміли знизити суху масу спорткарів на 10 кг, тому тепер у купе SF90 XX Stradale показник становить 1560 кг, а у модифікації SF90 XX Spider – 1660 кг.

Ferrari SF90 XX Spider

В основі гібридної установки Ferrari SF90 XX встановлено модернізований 4,0-літровий бітурбомотор V8: йому збільшили ступінь стиснення, підкоригували системи впуску та випуску, а також встановили нові поршні. В результаті віддача підросла на 17 к.с. (до 797 к.с.), а максимальний крутний моментна 4 Нм (до 804 Нм).

Двигун працює у тандемі з трьома електромоторами, причому два з них розташовані на передній осі, ще один – на задній. Вони в сумі тепер видають 233 к.с. (на 13 к.с. більше). Сукупна віддача всієї силової установки дорівнює 1030 к.с., що на 30 к.с. перевищує показник “звичайного” SF90 Stradale. У пару пропонується восьмиступінчастий робот із двома зчепленнями. Ще в систему входить батарея ємністю 7,9 кВт·год, запас ходу під час руху тільки на електротязі становить 25 км.

На розгін з місця до сотні купе і спайдеру Ferrari SF90 XX потрібно 2,3 секунди, тоді як показник SF90 Stradale – 2,5 секунди. Перші дві сотні нове купе набирає за 6,5 секунд (замість 6,7 секунд у базовій версії), а спайдер – за 6,7 секунд (замість 7 секунд). Максимальна швидкість не залежить від типу кузова і становить 320 км/год (на 20 км/год менше, ніж SF90 Stradale).

У Ferrari вирішили випустити SF90 XX лімітованою серією: тираж гібридних купе становитиме 799 одиниць, а кількість спайдерів буде обмежена 599 екземплярами.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!