Безпілотне авто Apple з’явиться в 2024 році

Корпорація Apple планує запустити виробництво безпілотних автівок з унікальною технологією акумуляторів та 3D далекоміром до 2024 року. Якщо все піде за планом, то вже через чотири роки перша “яблучна” автівка з’явиться у продажі.

Треба зазначити, що проєктом займається Дуг Філд – колишній головний інженер компанії Tesla, який повернувся в Apple у 2018 та провів реструктуризацію дочірньої компанії Project Titan, щоб зосередитися на виробництві безпілотників.

Все ще не відомо на чиєму автозаводі будуть збиратися нові автівки Project Titan. Джерела повідомляють, що система буде оснащена спеціальним датчиком – активним далекоміром оптичного діапазону за новою 3D-технологією. Це допоможе безпілотникам отримати карту дороги в 3D зображенні. Вони будуть запозичені зі смартфонів Apple iPhone 12 Pro та iPad Pro, в яких використовується власна технологія Apple.

В автомобільних акумуляторах Apple буде використовуватися унікальний одноелементний акумулятор, який не тільки зможе збільшити кількість роботи без підзарядки, а й буде відрізнятися своєю доступною вартістю.

Нагадаємо, що компанії Tesla знадобилося 17 років, щоб вивести на міжнародний ринок свій електрокар. Project Titan спробують це зробити за 10 років. Головними конкурентами Apple, крім ветеранів автовиробництва, є Waymo від Alphabet – безпілотне таксі.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело autocar.co.uk