В Україні стане складніше отримати посвідчення водія: подробиці

Задля боротьби із корупцією в Україні посилять процедуру складання іспитів на отримання водійських посвідчень. Удосконалений варіант для теорії та практики уже впроваджено в низці регіонів. Про це AMPERCAR.com повідомляє із посиланням на Головний сервісний центр МВС.

Як стало відомо, одним із головних нововведень стала обов’язкова відео- та аудіофіксація іспитів. Так, для теоретичної частини встановлено відеокамери та мікрофони, що має виключити можливість поширених раніше маніпуляцій.

Практична частина на категорію «В» фіксуватиметься за допомогою 360-градусної оптики, яка одночасно записуватиме екзаменатора і кандидата з метою недопущення фальсифікацій.

Розмови у транспортному засобі також записуватимуться і автоматично направлятимуться на сервер, щоб уникнути втручання в результати.

Як відомо, ГСЦ МВС продовжує проводити реформу системи сервісних центрів МВС задля покращення адміністративного сервісу для громадян. Наразі структурні зміни торкнулись трьох областей: об’єднано регіональні сервісні центри МВС в Рівненській, Волинській та Житомирській областях.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!