Перекупник пояснив, чому не варто автомобіль віддавати на «трейд-ін»

Виробники активно розвивають стратегію «Trade-In», намагаючись збільшити продажі, пропонуючи знижку на новий автомобіль в обмін на старий. Однак, як розповів в інтерв’ю порталу ampercar.com перекупник з 25-річним стажем, на практиці ця програма може створити багато проблем для автовласників.

Процедура «трейд-ін» виглядає досить просто: клієнт приїжджає в автосалон на своєму старому автомобілі, проходить діагностику, і його автомобіль стає предметом угоди. Якщо умови влаштовують клієнта, він отримує можливість придбати новий автомобіль зі знижкою, еквівалентною вартості старого.

Однак справжня перевага «трейд-ін» полягає лише в зручності. Власник звільняється від необхідності витрачати час на продаж своєї старої машини, її ремонт, оголошення і переговори з потенційними покупцями.

Перший і найістотніший недолік програми «Trade-In» – фінансові втрати для клієнтів. Дилери завжди суттєво занижують вартість вживаних автомобілів до 30-40% від ринкової ціни. Знижка на новий автомобіль в цьому випадку виявляється нічим іншим, як маркетинговим ходом, який не компенсує понесені збитки.

Другий аспект – обмежений вибір. Звернувшись до офіційного дилера тієї чи іншої марки, покупець буде змушений розглядати тільки автомобілі цієї марки, що значно звужує кількість доступних моделей.

Крім того, не кожен автовласник зацікавлений у придбанні нового автомобіля з конвеєра. Багато хто волів би вкласти свої кошти в більш престижні старі моделі. Однак офіційні програми Trade In на вторинному ринку не працюють.

Нарешті, фахівці відділу «Trade-In» фактично виконують функції торгових посередників, але вже зі статусом офіційного керівника. У них є свої методи переконання клієнтів, які часто сумнівні і не завжди чесні.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!