Був би корисним у ЗСУ: Toyota Hilux перетворили на «бойовий» шестиколісний пікап із кулеметом

Компанія Supacat з Нового Південного Уельсу, Австралія, представила незвичайну модифікацію пікапа Toyota Hilux. Рама і кузов не тільки були подовжені за рахунок додавання третьої осі, але і були модифіковані для військового використання. Supacat, за словами Драйва, розраховує на увагу до розробки з боку Австралійських сил оборони.

У компанії заявили, що три осі помітно підвищують функціональність пікапа в складних дорожніх умовах, якими славиться Австралія. Крім того, прохідність Hilux була підвищена за рахунок грязьових шин, трубки та силових бамперів.

Традиційний кузов прибрали. Замість цього сформована вантажна платформа з набором стійок, які можуть бути налаштовані в рамках широкого діапазону. Модульність конструкції дозволяє адаптувати пікап під широкий спектр завдань. Вантажівка навіть була показана з кулеметною баштою, якою можна керувати, не виходячи з кабіни. Заявлена вантажопідйомність такого Hilux становить 3 тонни.

При створенні MUV розробники використовували максимально можливу кількість наявних у продажу компонентів, тобто, по суті, запчастин з ринку вільного тюнінгу. Їх легка доступність повинна, теоретично, підвищити ремонтопридатність модернізованого пікапа. Технічні характеристики новинки не уточнюються, хоча Supacat натякнув на деякий буст стандартного дизеля. При обсязі 2,8 літра він розвиває 204 кінські сили і 500 Нм в австралійській специфікації.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!