Volkswagen Golf R отримає потужного конкурента з Японії: новинку вже тестують у Європі

Toyota, схоже, готує гарячий хетчбек GR Corolla для європейського ринку, оскільки прототипи почали проходити тести на знаменитій трасі Нюрбургринг. Шанувальники заряджених хетчбеків давно закликали Toyota привезти версію Gazoo Racing Corolla до Європи, де ця модель може знайти широку аудиторію серед автолюбителів. На сьогодні Corolla займає третє місце з продажу бренду в регіоні, поступаючись лише Yaris та Yaris Cross.

У Європі Toyota вже успішно продає моделі з лінійки GR, такі як GR Yaris, GR Supra та GR 86. Однак GR 86 незабаром припинить своє існування через нові європейські правила безпеки, що може відкрити дорогу для GR Corolla.

Хоча стандартна версія Corolla збирається у Великій Британії на заводі в Дербіширі, гаряча версія GR випускається на японському підприємстві в Мотомачі, як і GR Yaris. Модель вже адаптована для ринків з лівим кермом (Північна Америка) та правим кермом (Японія).

Версія, помічена на тестах у Нюрбургрингу, оснащена 1,6-літровим турбованим двигуном потужністю 300 к.с., що на 42 к.с. більше, ніж у GR Yaris. Як і у випадку з Yaris, покупці зможуть вибрати між восьмиступеневим “автоматом” або шестиступеневою механічною коробкою передач.

З такими характеристиками GR Corolla стане конкурентом таких моделей, як BMW M135i (296 к.с.), Honda Civic Type R (315 к.с.) та Volkswagen Golf R (328 к.с.). Крім того, була помічена потужніша версія GRMN Corolla, розроблена для треку, із заниженою підвіскою та великим заднім антикрилом. Toyota вже випускає обмежені версії GRMN Yaris на домашньому ринку в Японії, які відрізняються більшою жорсткістю, меншою вагою та збільшеною потужністю.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело motor1.com