Електрокроссовер Geely Galaxy E5 виявився дешевшим, ніж очікувалося

Китайські дилери марки Geely відкрили попередні замовлення на електричний кросовер Galaxy E5. Новинка пропонується в п’яти виконаннях за цінами від 123 000 до 157 000 юанів (від 16,9 до 21,6 тисячі доларів), тоді як раніше повідомлялося, що вона буде коштувати не менше 150 000 юаней (20,6 тисячі доларів). Повноцінний старт продажу призначений на серпень.

Виробник повністю розсекретив модель, включаючи зображення зовнішнього вигляду та інтер’єру, технічні характеристики та деталі оснащення. Кросовер з габаритами 4615х1901х1670 мм і колісною базою 2750 мм побудований на платформі GEA (Geely Electric Architecture) — одна з різновидів добре відомої архітектури SEA, яка використовується й іншими брендами холдингу. Він отримав глуху передню панель зі вбудованими світлодіодами, C-подібні ходові вогні, висувні дверні ручки, зовнішні задні ліхтарі, невеликий спойлер у верхній частині багажної дверки.

У салоні — окремо наявні дисплеї приладів і мультимедіа під керуванням операційної системи Flyme Auto від Meizu, двоярусний центральний тоннель. Передбачено 33 місця для зберігання, включаючи висувний ящик під заднім диваном.

На даний момент Geely Galaxy E5 доступний тільки із заднім приводом. 218-сильний електромотор поєднується з батареями нового сімейства Aegis Short Blade, які дебютують разом із цією моделлю. Іх дві — на 49,52 і 60,22 кіловат-години. По китайському циклу CLTC вони забезпечують дальність пробігу в 440 і 530 кілометрів відповідно. Розгін до 100 км/год займає 6,9 секунди, максимальна швидкість – 180 км/год.

Власне Aegis — це також комплексна система захисту блоку акумуляторів від різних негативних сценаріїв, включаючи прямі удари і перегріви. Батарея інтегрована в кузов, що забезпечує його міцність і розподіл маси по осям у співвідношенні 50:50.

У базовій комплектації Geely Galaxy E5 присутні 18-дюймові диски, круїз-контроль, камери кругового огляду, шість подушок безпеки. На старших рівнях оснащення представлені 19-дюймові колеса, підігрівання, вентиляція і функція массажера передніх боків (пасажирське — з підставкою для ніг), панорамний люк у кришці, бездротова зарядка для смартфона, проекційний дисплей, атмосферна підсвітка інтер’єру, адаптивний круїз з функцією утримання в смузі.

Суббренд Galaxy компанія Geely запустила в минулому році. У загальній складності під ним збираються випустити сім «зелених» моделей. До цього часу представлені чотири з них: крім E5 це електроседан E8, а також гібридний седан L6 і кросовер L7.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!