Гетманцев назвав категорії “євроблях”, які не отримають пільгове розмитнення

Мотоциклістам та далекобійникам пільги на реєстрацію поки не світять, тому платити доведеться повною мірою, пише mmr.

М’які умови розмитнення “євроблях” поширюватимуться тільки на одну категорію транспортних засобів. Голова Комітету з питань фінансів Данило Гетманцев прокоментував у Фейсбук законопроекти № 4643-д і № 4644-д, які Верховна Рада прийняла у першому читанні 18 лютого.

Згідно з документами, пільговий період для розмитнення “євроблях” терміном 180 днів поширюватиметься виключно на легкові автомобілі. Водночас, вантажівки, мотоцикли, і автобуси доведеться реєструвати в Україні за загальними правилами. Пільги означають, що при розмитненні чиновники не враховуватимуть вартість автомобілів і вимагатимуть оплати ввізного мита. Поки неясно, чи залежить вартість процедури від об’єму двигуна і стандартів щодо викидів.

“Ми не маємо права преміювати ухильника і не можемо порушувати податкову справедливість. Це нечесно. Душею я з вами. З іншого боку, не чесно, створивши в минулі часи людям умови для масового ввезення нелегальних авто, зараз їх штрафувати”, — написав Денис Гетманцев. — “Рішення прийнято. До другого допрацьовуємо. Однозначно пільговий період не повинен поширюватися на вантажні автомобілі, автобуси і мототранспорт”.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!