3 типи показань на панелі приладів автомобіля, яким не можна вірити

Панель приладів на автомобілі призначена для того, щоб надавати водіям інформацію про стан усіх систем транспортного засобу. Експерти порталу mmr.net.ua розповіли, яким даним, що відображаються на “приборці”, не варто вірити.

Найчастішою проблемою є надання недостовірних даних про витрату палива. На сьогоднішній день практично немає автомобілів, які досягають зазначених у паспортних характеристиках значень щодо витрат палива.

Різниця між фактичною та заявленою витратою іноді може досягати кількох літрів на кожні 100 кілометрів шляху. При цьому показання витрати, що виводяться на панель приладів, дуже відрізняються від реального споживання пального.

Рівень палива в баку авто найчастіше теж показується з похибкою. Тому використовувати дані цього приладу потрібно з великою обережністю, тому що є шанс залишитися без палива в невідповідний момент.

Не варто покладатися на точність показника штатного спідометра, оскільки на всіх машинах він показує завищені дані. Це особливо помітно зі збільшенням швидкості. Наприклад, при русі зі швидкістю менше 100 км/год спідометр може завищувати показання на 5%, а при швидкостях понад 130 км/год – на 7-8%.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!