Майбутні масштаби електротранспорту з Китаю

Вибираючи собі машину ми спираємося на такі критерії, як виробник, якість, функції якими має бути забезпечений цей автомобіль, і звичайно ж ціна. Але з кожним роком вибір авто стає все більше, і зупинити свій вибір на чомусь одному складніше. Звичайно ж ніхто не хоче брати машину наосліп, тому багато хто готовий викласти круглу суму за ту марку авто, яку вже багато років бачили на світовому ринку.

Безсумнівно Tesla, Toyota, Nissan, Volvo є чудовим вибором який гарантує якість авто. З цієї ж причини, коли ми бачимо китайський автомобіль ми мимоволі починаємо сумніватися в його якості, тому що немає у Китаю марки авто яка змогла б стати запорукою та гарантією якості його автомобілів. Але попри всі наші сумніви китайські електрокари стрімко набирають популярності серед українських споживачів. А чому ? Чи насправді він такий поганий як багато хто думає?

Як і більшість людей побачивши китайську техніку, у мене в голові спливали картинки: “мільйон маленьких китайців зібрали цю машину за п’ять хвилин”. Коли Китай ставав на ноги і намагався покінчити з важкими часами, саме так все і відбувалося. Але це все в недалекому минулому! Зараз же Китай одна з передових країн світу, яка розвивається з величезною швидкістю, останні розробки, найкращі технології світу та ідеальна система виробництва. Для більшості країн світу саме Китай став основним експортером.

Автомобільна промисловість Китаю має більш ніж півстолітню історію. З початку 90-х вона розвивається дуже високими темпами. З 2008 року КНР є найбільшим авторинком у світі, також найбільшим автовиробником. З 2009 року Китай виробляє автомобілів більше, ніж Сполучені Штати та Японія разом узяті, або більше, ніж усі країни Європейського Союзу разом узяті. За даними асоціації автовиробників у 2022 році обсяг випущених авто в Китаї складає 12 117 136 одиниць, до числа входять європейські машини і безпосередньо машини, марки китайського виробника.

За офіційними даними BYD, у листопаді 2022 року випуск автомобілів на нових джерелах енергії становив близько 230 100 одиниць, це приблизно в 1,5 рази більше ніж у минулому році. Але попит на автомобілі перевищив виробничі потужності автогіганта. З січня по листопад 2022 року виробництво автомобілів на нових джерелах енергії становило близько 1,6418 млн. Це на 218.74% більше у річному обчисленні. Очікується, що річний обсяг продажів у 2022 році перевищить позначку 1,8 млн.

Також китайські виробники володіють деякими європейськими автомобільними брендами, як Volvo і Lotus, і тільки Tesla – єдиний виробник, який має масштабну “Гігафабрику” на території КНР. Будівництво “Гіга-Шанхай” було розпочато у грудні 2018 року, до серпня 2019 року головну будівлю заводу зі збирання автомобілів було завершено. Всього за вісім місяців така величезна фабрика була готова. За третій квартал 2022 року Tesla випустила 365 923 авто, і це нове рекордне досягнення серед усіх виробників електромобілів. . Не останню роль у нарощуванні обсягів виробництва стала нова гігафабрика Tesla у Китаї.

Виробництво автомобілів у Китаї вже давно вийшло на новий рівень. Багато відомих компаній мають у Китаї свої заводи або ж працюють із місцевими автомобільними компаніями. Китай охопив весь спектр автовиробництва, за останні кілька років китайські виробники досягли таких показників, до яких інші марки йдуть десятки років. Все тому, що Китайський уряд робить серйозні вкладення у високотехнологічне виробництво, зараз їх електрокари ідентичні аналогам зі США чи Європи. А головне те, що за аналогічну вартість китайське авто повної комплектації неможливо придбати європейську або корейську модель, і так як майже всі акумулятори виробляються в Китаї і навіть якщо збірка в Європі, то головний компонент будь-якого електромобіля залишається, все ж таки китайський.

 

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!