Hyundai та Apple розроблять спільний електрокар

Стало відомо, що американська компанія Apple веде перемовини з корейським автовиробником Hyundai щодо спільного виробництва електрокарів. Повідомляється, що зараз Hyundai Motor Co й Apple знаходяться на етапі ранніх переговорів про створення спільного електромобіля.

Напередодні корейське медіа Korea Economic Daily TV написало, що Hyundai та Apple ведуть переговори про виробництво електромобілів й акумуляторних батарей до 2027 року. Цікавий факт – в результаті такої новини акції Hyundai Motor Co вже виросли на 25%.

Нагадаємо, 8 січня 2021 року в компанії Hyundai підтвердили, що знаходиться в переговорах з Apple. Пізніше було пояснено, що був “отриманий запит про кооперацію у виробництві безпілотних електрокарів від різних компаній”, назви яких наразі не розголошуються.

Своєю чергою, Apple поки ситуацію ніяк не коментує. У компанії були плани почати власне виробництво авто зі своєю унікальною технологією батарей до 2024 року. Нагадаємо, що раніше обидві компанії працювали над програмним забезпеченням CarPlay, яке дозволяє з’єднувати iPhone з автомобілями Hyundai.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело reuters.com