Чи зашкодить цукор в бензобаці сучасному авто?

Усім відома капость, коли підсипають цукровий пісок в бензобак, але чи є це таким небезпечним для сучасних автівок? На YouTube-каналі ChrisFix з’явилося цікаве відео, де блогер підсипає цукровий пісок у власний автомобіль, а потім швидко прочищає паливну систему та робить висновок, що нічого страшного не сталося.

Виявилося, що цукровий пісок не розчиняється у бензині, тому він фактично ніяк не впливає на склад пального та його властивості. Цукрового бензину не існує, тобто мотору в цьому плані нічого не загрожує. Небезпеку становлять самі гранули, але їм ще треба якось дістатися до двигуна.

Майже у всіх сучасних автівок біля пробки бензобаку є спеціальний клапан, через який багато цукру не пройде. Також внизу горловини самого бака є сітка, завдяки якій цукру не так просто потрапити всередину. Більша частина того, що все ж потрапило крізь клапан, залишається у патрубку.

Також перед бензопомпою є сітчастий фільтр, який також затримує цукор. Вичистити цукор з бака і шлангів можна й самому. Деталі промиваються великою кількістю звичайної води.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело ChrisFix