Toyota розповіла про нову масову бюджетну модель

Японська компанія розповіла про новий маленький хетчбек для Європи, який замінить нинішній.

Компанія Toyota розробить нову масову бюджетну модель А-сегменту для європейського ринку, яка стане наступником маленького хетчбека Aygo. Про це повідомляє пресслужба японського автовиробника.

В основу новинки ляже нова платформа GA-B – «молодша» модифікація глобальної архітектури TNGA, призначена для компактних передньопривідних автомобілів. У Toyota відзначили, що новинку запропонують з класичними двигунами внутрішнього згоряння, «щоб зберегти привабливу ціну для покупців».

У сегменті маленьких машин наступник Toyota Aygo приєднається до хетчбека Yaris, котрий виграв конкурс «Європейський автомобіль року», а також маленького кросовера Yaris Cross, який встане на конвеєр в кінці 2022 року. Загальний обсяг виробництва європейських машин Toyota на шасі GA-B складе не менше 500 тис. примірників на рік.

Судячи зі шпигунських фотографій, що з’явилися раніше, автомобіль збереже основну концепцію попередника і буде являти собою традиційний невеличкий європейський хетчбек. Чи збереже автомобіль колишнє ім’я Aygo або ж отримає іншу назву, поки не повідомляється.

За попередніми даними, прем’єра нового бюджетного автомобіля Toyota відбудеться в кінці нинішнього або на початку наступного року.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело newsroom.toyota.eu