Фахівець розповів, з яким пробігом найкраще купувати автомобіль

При виборі вживаної машини одним із ключових моментів є пробіг, який відіграє значну роль в оцінці стану транспортного засобу. Фахівець автосервісу у розмові з редакцією порталу ampercar.com розповів, на що варто звернути увагу під час аналізу показань одометра.

Важливо не дивитися виключно на цифри пробігу при виборі авто. У мережі нерідко зустрічаються оголошення про продаж трирічних автомобілів із вражаюче низьким пробігом – всього 10-15 тисяч кілометрів. Однак такі дані часто можуть сигналізувати про скручений пробіг. З іншого боку, варто остерігатися покупки трирічних автомобілів із пробігом понад 150 тисяч кілометрів, оскільки такі машини, як правило, використовувалися у таксі або для комерційних потреб.

У нормі для авто трирічної давності прийнятним пробігом буде приблизно 50-60 тисяч кілометрів. Якщо говорити про вік у п’ять років, то в середньому реальний пробіг буде близько 100 тисяч кілометрів. Це передбачає, що за рік машина проїжджала 15-25 тисяч кілометрів, що цілком прийнятно для середнього приватного автовласника.

Щоб краще зрозуміти, який фактичний пробіг, варто звернути увагу на машини з прозорою історією технічного обслуговування, підтвердженою у офіційних дилерів. Якщо таких даних немає, можна провести зразкову оцінку, ґрунтуючись на стані як інтер’єру, так і кузова машини.

Явними ознаками високого пробігу є зношена оббивка крісел, пошарпане кермо, поганий стан ременя безпеки на місці водія, і плюс до всього затертий вид педалей і ручки перемикання передач. Ще важливим є наявність подряпин на кнопках, ручках дверей усередині та зовні.

Ознаками інтенсивної експлуатації можуть виступати помітне зношування гальмівних дисків, пошкодження лакофарбового покриття, а також сколи на капоті та передньому бампері. Якщо вітрове скло виглядає подряпаним, а двері мають люфт при пробігу до 50 тисяч кілометрів, це має стати сигналом для перегляду рішення про купівлю – показання одометра явно скручені.

Але варто враховувати, що багато продавців перед продажем намагаються замаскувати ці дефекти, тому візуального огляду буде мало. У зв’язку з цим вкрай важливо перед придбанням уживаного авто провести глибоку діагностику, бажано за участю кваліфікованого експерта, який має спеціалізоване обладнання для виявлення прихованих проблем.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!