Китайці обігнали Маска у створенні найбюджетнішого електромобіля у світі

Керівник Tesla Ілон Маск неодноразово зазначав, що одна з головних цілей його компанії — створення недорогого електромобіля вартістю 25 000 доларів. Поки цей проєкт відклали убік, а всі ресурси компанії направили на розробку безпілотного “роботаксі” (Robotaxi), китайський автоконцерн BYD вже створив та продає бюджетний електромобіль.

Йдеться про BYD Seagull, який став продаваним електромобілем у Китаї минулого місяця. Автоконцерн реалізував майже 41 тисячу штук. Ціна на BYD Seagull починається від 10 тисяч доларів.

Цей електромобіль турбує американських автовиробників, адже навіть із новими 100%-ми митами на імпортовані з Китаю електромобілі BYD зможе постачати Seagull до Штатів. І він стане там бюджетним електромобілем: вартість складе менше ніж 25 тисяч доларів.

Seagull EV доступний у Китаї в трьох варіантах комплектації з двома варіантами батареї BYD Blade (30 кВт∙год або 38 кВт∙год), що забезпечує запас ходу до 405 км. Усередині Seagull оснащено найновішими технологіями та програмним забезпеченням BYD, включаючи 10,1-дюймову поворотну інформаційно-розважальну систему з інтелектуальним підключенням до мережі DiLink.

Цей електромобіль BYD отримав прізвисько «міні Lamborghini», оскільки колишній дизайнер Lamborghini Вольфганг Еггер керував дизайном Seagull. За кордоном компанія продає Seagull EV під назвою Dolphin Mini. У Бразилії ця модель коштує близько 20 000 доларів.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!