Hyundai розпочала тестування нового водневого кросовера Nexo в Європі

Hyundai є одним із автовиробників, які роблять ставку на технологію паливних елементів на водні як альтернативу традиційним акумуляторним електромобілям. Південнокорейський виробник може пишатися наявністю у своєму портфелі однієї з моделей на водневих паливних елементах — Hyundai Nexo.

Nexo був авангардною моделлю свого часу. Автомобіль створений завдяки величезним ресурсам, вкладеним Hyundai Motor Group у проектування, розробку та виробництво власної системи приводу на паливних елементах. Пройшло чимало часу з моменту, як Nexo вперше надійшов у продаж.

Новий Hyundai Nexo 2025 був помічений під час тестів. Шпигунські знімки новинки показують, що настав час для зміни поколінь цього водневого кросовера. Розробка йде повним ходом. Досі всі прототипи були помічені у Південній Кореї.

Незважаючи на весь камуфляж, який одягнений на цей прототип, можна легко уявити радикальне перетворення, яке станеться з Nexo щодо зовнішнього дизайну. Грунтуючись на новій дизайнерській мові Hyundai, він набуде грубшого і пригодницького вигляду, аналогічного до змін Hyundai Santa Fe.

Очікується, що нове покоління Hyundai Nexo матиме більшу автономність. Переходячи на нове покоління системи FCEV від Hyundai, більш ефективний і компактний паливний осередок дозволить збільшити запас ходу. Він зможе проїхати понад 700 кілометрів без необхідності зупинки для дозаправки воднем. Поточна модель сертифікована понад 650 км за циклом WLTP.

Останні звіти передбачають, що новий Nexo буде представлено на початку наступного року. Його комерційний запуск заплановано на 2025 рік. Спочатку він надійде у продаж у Південній Кореї, а потім поступово буде доступний на інших ринках, пріоритет віддаючи тим місцям, де водневі автомобілі відіграють більшу роль.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело motor1.com