Компанія Webasto створила люк для автомобілів, здатний додати 2500 км запасу ходу

Вага стала справжньою проблемою для автовиробників. Незалежно від того, йдеться про електромобілі або гібридні моделі (PHEV), великі батареї сучасних транспортних засобів не дозволяють зменшити вагу так, як це можливо у випадку з традиційними автомобілями з двигуном внутрішнього згоряння, хоч би яким обладнанням вони були оснащені. Тому кожна деталь, яка може поліпшити зниження ваги, стає вкрай важливою.

Такою є остання новинка від компанії Webasto, одного з провідних постачальників автомобільної промисловості, який більше відомий як лідер у виробництві систем опалення для автобудинків. Новий сонячний дах Webasto «Ecopeak» розроблений для підвищення ефективності як автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, так і електромобілів.

Основна особливість даху полягає в тому, що він важить до 38% менше, ніж звичайний алюмінієвий дах, який встановлюється на нові автомобілі. Ключ до зниження ваги полягає в тому, що близько 80% матеріалів, використаних для його створення, є екологічно чистими та переробленими. В результаті було розроблено новий полікарбонат з важливим балансом біомаси та пластику, що знижує енергоспоживання.

При цьому не страждає міцність і довговічність, оскільки полікарбонат інтегрований в скло, яке є єдиним елементом, що простягається від краю лобового скла до кришки багажника, включаючи заднє скло. Цей новий дах – не просто декоративний елемент, а повноцінна сонячна панель, здатна виробляти до 350 кВт·год електроенергії на рік. Звичайно, це залежить від моделі автомобіля та погодних умов.

Webasto стверджує, що дана технологія може забезпечити додаткові 2500 кілометрів пробігу на рік для електромобілів. Для гібридів і автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння енергія, що отримується, використовується для живлення систем комфорту, таких як клімат-контроль, мультимедійні системи та освітлення як всередині, так і зовні автомобіля.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело electrek.co