Перший спайдер Ferrari 250 GT SWB California хочуть продати на аукціоні за 18 мільйонів доларів

На торги аукціонного будинку Sotheby’s, які відбудуться 15-17 серпня в рамках Автомобільного тижня в Монтереї, виставлять спеціальний спайдер Ferrari 250 GT SWB California. Це перший з 56 екземплярів модифікації з короткою колісною базою, випущений в 1960 році і дебютував на Женевському автосалоні. За лот розраховують виручити від 16 до 18 мільйонів доларів.

На виставці у Швейцарії цей Ferrari 250 GT SWB California показали з червоним шкіряним салоном, а потім повернули до Маранелло та замінили оббивку на чорну. Після цього машину передали покупцеві — британському гонщику Джону Гордону Беннетту, який проживав у Женеві.

Пізніше спорткар чотири рази змінював власників, встиг неодноразово взяти участь у різноманітних конкурсах елегантності та зустрічах власників Ferrari, а 1997 року був частиною експозиції в Автомобільному музеї Петерсена, присвяченій 50-річчю італійського бренду.

До наших днів спайдер зберіг оригінальний кузов від ательє Scaglietti, лакофарбове покриття, дах, трилітровий двигун V12, чотириступінчасту механіку, задній міст. Все це підтверджується сертифікатом автентичності Ferrari Classiche.

Торік екземпляр Ferrari 250 GT SWB California Spider 1962 пішов з молотка за 18 045 000 доларів. І це не рекорд для моделі. Наприклад, 2015-го спайдер, одним із власників якого був французький кіноактор Ален Делон, продали на торгах у Парижі за 18,5 мільйона доларів. Примітно, що та машина була виявлена ​​фахівцями аукціонного будинку у сараї на покинутій фермі.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!