Компанія Rolls-Royce може відродити легендарне ім’я Seraph

Британський виробник люксових автівок може відродити культове ім’я Rolls-Royce Seraph. Седан з такою назвою й позначкою Silver продавався в період з 1998 по 2002 роки. Заявка на патент була подана 9 лютого, а в описі говориться, що ім’я може використовуватися для “автомобілів і їх частин”.

Варто зазначити, що модель Silver Seraph була одною з останніх моделей, спільно розроблених Rolls-Royce і Bentley ще до того, як ці два автовиробники перейшли у відання BMW та Volkswagen відповідно.

Вплив баварського автовиробника вже проявився в Silver Seraph, оскільки в рух седан наводився 5,4-літровим V12 від BMW 7-Series. Як тільки баварці отримали повний контроль над Rolls-Royce, почалася робота над Phantom сьомої генерації, який прийшов на зміну Silver Seraph у 2003 році.

Які плани у Rolls-Royce щодо імені Seraph поки залишається таємницею. Автовиробники часто патентують товарні знаки, які не планують використовувати відразу, але резервують ім’я для використання в майбутньому. Також це спосіб зберегти контроль над назвами, значущими для бренду. Ймовірно, саме цим керувалися американці та японці в разі недавніх заявок на реєстрацію товарних знаків Ford Thunderbird і Toyota Celica.

Нагадаємо, що Seraph – не єдине ім’я з минулого Rolls-Royce, яке може повернутися. Компанія також недавно подала заявку в Німеччині на патент для назви Silent Shadow. Повідомляється, що це буде відповідна назва для електрокара, який зараз розробляють британці.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело bmwblog.com