5 способів вибратися, якщо автомобіль застряг у снігу, а під рукою немає лопати та троса

Незважаючи на те, що зима нещодавно почалася, багатьом автомобілістам уже довелося побуксувати в глибокому снігу. Портал mmr.net.ua пояснив, як вибратися, якщо автомобіль застряг у снігу, а під рукою немає ні лопати, ні троса.

В даний час не всі автомобілісти постійно перевозять у багажнику трос і лопату, оскільки міські дороги знаходяться в відносно хорошому стані. Однак у дворах чи за містом потрапити у снігову пастку простіше простого.

Перше, що ви можете спробувати на передньо-або повнопривідному автомобілі – це постаратися виїхати, повертаючи кермо вліво та вправо. Можливо, протектор шини зачепиться за дорожнє покриття у якомусь із положень передніх коліс.

Це не допомогло – треба задіяти додаткові людські сили. Попросіть пасажирів та випадкових перехожих підштовхнути автомобіль.

Якщо немає лопати, можна підкласти під провідне колесо гілки або навіть вийнятий з машини килимок.

Інший спосіб – знизити тиск у шинах. Цей метод дуже ефективний, але бажано, щоб і вашому багажнику також був електричний компресор. Тиск у шинах ведучих коліс можна знизити до 1,0 бар. Покришки сплющуються і пляма контакту з дорогою збільшується, а саме колесо менше провалюватиметься у сніг.

Якщо нічого з перерахованого вище не допомогло, залишається єдиний, але при цьому найефективніший спосіб – вирушити шукати трактор або вантажівку. Однак важливо пам’ятати, що трактористи часто мають лише жорсткі металеві троси. Використовувати їх слід дуже обережно, тому що є можливість пошкодити лакофарбове покриття авто.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!