У 2020 році в Євросоюзі було продано більше 1 млн електричних і гібридних авто

За даними Європейської асоціації автовиробників (ACEA), продажі електричних і гібридних автомобілів на території Євросоюзу в минулому році майже потроїлися і склали понад 1 млн машин. Таким чином, обсяг продажів таких автомобілів становить понад 10% від загального числа реалізованих за 2020 рік у регіоні транспортних засобів.

Значне зростання продажів показує, що електрифіковані автомобілі стають все більш популярними після багатьох років, коли вони залишалися лише нішевим сегментом ринку. Примітно і те, що стрибок популярності стався в період, коли загальні продажі автомобілів в Євросоюзі знизилися на 24% через обмеження, обумовлені пандемією коронавірусу.

Опубліковані ACEA дані говорять про те, що за минулий рік в ЄС було продано 1,046 млн електричних і гібридних автомобілів, тоді як за підсумками 2019 року цей показник склав 387808 автомобілів. Згідно з наявними даними, продажі гібридних автомобілів з автоматичною зарядкою виросли на 59%. При цьому рівень реалізації бензинових і дизельних транспортних засобів впав на 37% і 32% відповідно. Продажі повністю електричних транспортних засобів зросла більш ніж удвічі з 247854 одиниць в 2019 році до 538772 одиниць в 2020 році. Попри це, частка бензинових автомобілів від загального числа реалізованого в ЄС транспорту все ще становить 48%.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело reuters.com