На українських дорогах з’явився новий автовиробник

Останнім часом на українському ринку електромобілів спостерігається помітне пожвавлення. Одна з ключових новинок цього року тут, яка має всі шанси посунути Tesla Model 3 – компактний 5-дверний ліфтбек Polestar 2. Ця машина випускається з березня 2020 на китайському підприємстві CMA Super Factory, що належить Volvo Group. Не дивно, що розроблено її на тій же платформі, що і кросовер Volvo XC40.

Polestar 2 пропонується з одним або двома електромоторами – з переднім чи повним приводом відповідно. У першому випадку пікова потужність сягає 170 кВт, а по-друге – 300 кВт. Одномоторні пропонуються з двома варіантами батарей – ємністю 64 або 75 кВт.год, а двомоторні – тільки з 75-кіловатними.

Запас ходу з більшою за ємністю батареєю становить для одно- та двомоторних машин відповідно 435 км та 401 км при циклі EPA та 540 км та 481 км при WLPT. Розгін від 0 до 97 км/год займає 7,0 с та 4,5 с, максимальна швидкість – 161 та 205 км/год.

Polestar 2 є першим автомобілем, оснащеним ОС Google Android Automotive. Особливу увагу приділено безпеці. На машині встановлюється, зокрема, центральний air bag, що активується при бічному зіткненні, а також спеціальна система захисту батарей у разі ДТП. Є також система «анти-сон» та системи утримання автомобіля на смузі руху. В Україні кращі варіанти цього конкурента Tesla Model 3 продаються за ціною близько 50 тис. доларів.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!