Новий пункт пропуску з’явиться на польсько-українському кордоні

На польсько-українському кордоні з’явиться ще один пункт пропуску. А на одному з тих, що вже існують, запрацює піший перехід, який відповідатиме стандартам інклюзії. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, пише ВСВІТІ.

Пункт пропуску “Нижанковичі-Мальховіце”: що відомо

Як повідомив голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький, Польща уже почала будівельні роботи, щоб запустити новий пункт пропуску “Нижанковичі-Мальховіце” (Нижанковичі — селище у Самбірському районі Львівської області). Новий пункт пропуску має запрацювати до 2024 року.

“Пункт передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як це є на КПП Грушів. Майбутній пункт пропуску розрахований на автомобілі, масою до 3,5 тонн. Визначена вартість робіт – 109 мільйонів злотих. Фінансує Польща. Аби покращити доїзд до майбутнього пункту пропуску, минулоріч у березні ми почали будівництво дороги Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. Дорогу будують за польські кредитні кошти. Проект завершили уже наполовину. На жаль, через початок повномасштабної війни цьогоріч роботи розпочали пізніше. Зараз триває реконструкція мостів”, — написав Максим Козицький у Telegram.

Він додав, що з цього напрямку до Перемишля відновлять залізничне сполучення. Протяжність колії — 23 кілометри. Польська сторона виділила 40 мільйонів злотих на свою частину залізниці, протяжністю 7 кілометрів. Львівщина ще працює на проектно-кошторисною документацією.

Польща розпочала будівництво своєї частини нового пункту пропуску у вересні 2021 року. Як повідомляв тоді zaxid.net, на території нового пункту пропуску планують облаштувати п’ять транспортних смуг і збудувати 16 адмінбудівель митників і прикордонників. Серед них — пункт реєстрації автобусів із зонами контролю, будівлі поглибленого огляду з польської та української сторони, кабіни прикордонного контролю, будівлю TAX FREE, центр обслуговування пункту пропуску з технічним приміщенням, споруду для загонів із службовими собаками, склад та пости в’їзду з польської та української сторін.

На польському кордоні запрацює ще один піший перехід

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що будівельники відновили будівництво пішого переходу на КПП Рава-Руська.

“Цей перехід відповідатиме стандартам інклюзії (пандус, додаткові туалети). Проєкт фінансується за польські кредитні кошти в межах міжурядової угоди між Україною та Польщею. Вартість – близько 1,5 мільйона євро. Завершити будівництво планують упродовж 7-8 місяців”, — написав Козицький.

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!