General Motors почала виробництво електричних фургонів EV600

У січні цього року General Motors організувала новий бренд електромобілів BrightDrop, який в стислі терміни зумів налагодити виробництво фургонів EV600, перші з яких зійшли з конвеєра на цьому тижні. Згідно з наявними даними, першими клієнтами на покупку електричних фургонів стали компанії FedEx і Verizon.

Що стосується самого EV600, то він являє собою легкий транспортний фургон на електричній тязі. У конструкції передбачений блок акумуляторних батарей, які дозволяють долати без підзарядки до 400 км. Разом з ним GM також випустить модель EV410, яка багато в чому повторює характеристики EV600, але відрізняється більш компактним розміром і менш містким кузовом (близько 11,5 м³ проти 17 м³ у EV600).

Джерело зазначає, що BrightDrop уклала контракт на початкове дрібносерійне виробництво електричних фургонів з незалежним виробником з Мічигану, а також переобладнала складальний завод GM CAMI в канадському Інгерсоллі під свої потреби. Також відомо, що виробництво фургонів EV410 буде організовано в наступному році.

«Вивід наших перших електромобілів на вулиці в рекордно короткі терміни перед черговим святковим періодом поставок – кращий подарунок, який ми могли отримати в цьому році, особливо якщо врахувати проблеми, з якими світ стикається зараз в ланцюжках постачання. Оскільки попит на електронну комерцію продовжує рости, а наслідки зміни клімату відчуваються як ніколи раніше по всьому світу, вкрай важливо, щоб ми діяли швидко для скорочення шкідливих викидів. Комплексні рішення BrightDrop по доставці покликані допомогти розв’язати ці проблеми без зволікання», – заявив генеральний директор BrightDrop Тревіс Кац (Travis Katz).

Підпишись на головні новини у Google NEWS, щоб бути в курсі!

Джерело arstechnica.com